Luottotiedot meni

Kun luottotiedot meni, on jätetty huomioimatta maksumuistutuksia ja annettu saatavien mennä perintään. Pelkästään maksun myöhässä oleminen ei aiheuta luottotietojen menetystä.

Sen jälkeen kun luottotiedot meni, voi olla vaikeampaa saada esimerkiksi vuokra-asuntoa. Yritykset ja yksityishenkilöt tarkistavat luottotietoja esimerkiksi asunnonvuokraus tilanteissa, lainan myöntämisessä ja jopa puhelinliittymän avaus tilanteessa. Luottotietojen menettäminen voi vaikeuttaa myös työpaikan saantia. Työnantajilla on oikeus tarkistaa työntekijän luottotiedot. Luottotietojen menetys voi myös maksaa unelmien työpaikan. Nykyään myös työnantajat käyttävät hyväksi oikeuttaan tarkistaa työnhakijan luottotiedot, sillä luottotiedot kertovat paljon henkilön luotettavuudesta, taloudellisesta asemasta ja maksukyvystä.

Kun viranomainen tai kulutusluottoja myöntävä taho toteaa että on tapahtunut maksun laiminlyönti, tehdään ilmoitus luottorekisteriin ja luottotietojen menettäminen tapahtuu, sillä maksuhäiriö on syntynyt. Myös luotonantaja voi suoraan ilmoittaa luottorekisteriin maksuhäiriöstä, jos kyseessä on osamaksukauppa tai luottokortin käyttö, mikäli maksu on myöhässä yli 60 päivää eräpäivästä, maksukehotus on lähetetty vähintään 21 päivää ennen maksuhäiriön rekisteröintiä ja kehotuksessa on mainittu luottomerkinnän syntymisen mahdollisuudesta, jos maksua ei suoriteta.

Omalla toiminnalla on mahdollista välttää luottotietojen menetys ja vaikuttaa maksuhäiriö merkintöjen syntymiseen. Luottotietojen menetys voi vaikuttaa elämään laajasti ja niiden takaisin saamiseen kuluu pahimmillaan kauan aikaa. Maksamalla laskut ajallaan on ensimmäinen ja helpoin tapa välttää maksuhäiriöt. Mikäli luottotiedot meni ja lasku josta luottotietomerkinnät ovat aiheutuneet on aiheeton, kannattaa ottaa mahdollisimman pian yhteyttä velkojaan. Mikäli perintäkirje on kuitenkin ehtinyt saapua, kannattaa pikimmiten alkaa suunnitella maksusuunnitelmaa velkojan kanssa ottamalla häneen yhteyttä. Velkojat ovat useimmiten myöntyväisiä maksusuunnitelman tekoon, sillä perintäprosessi on kallista ja aikaa vievää puuhaa.

Leave A Response