Luottotiedot tarkistus

Luottotiedot tarkistus on helppoa ja nopeaa. Kuitenkin luottotiedot tarkistus vaatii aina pätevän syyn eli kenen tahansa luottotietoja ei voi mennä mielenkiinnosta kaivelemaan. Suomen Asiakastieto Oy ylläpitää rekisteriä luottotiedoista, ja heidän kotisivuiltaan tai toimistoltaan voi luottotietoja kysellä.

Luottotietojen tarkistus tulee ajankohtaiseksi kun halutaan saada tietoa henkilön tai yrityksen maksuhistoriasta. Luottotiedoilla on myös helppo arvioida henkilön luotettavuutta, maksukykyä ja taloudellista asemaa. Luottotietojen tarkistus on todella yleistä pienissä arkipäiväisiltä tuntuvissa asioissakin.

Lainan saaminen voi jäädä haaveeksi mikäli luottotiedot eivät ole kunnossa. Yritykset ja yksityishenkilöt tarkistavat aina luottotiedot asunnonvuokraus tilanteissa. Jopa puhelinliittymien avaustilanteissa luottotiedot tarkistetaan, ja jos ne eivät ole kunnossa ei liittymää välttämättä myönnetä tai on mahdollisuus saada vain ennakkoon maksettuja liittymiä. Myös työnantajalla on oikeus tarkistaa työnhakijan luottotiedot. Luottotietojen tarkistus tilanteessa tarvitaan aina syy ja kyseltäessä on ilmoitettava käyttötarkoitus. Toisen henkilön luottotietojen kysely ilman lainmukaista perustetta on rikos tai rikkomus, josta kyselijä voi joutua vastuuseen.

Maksuhäiriömerkintä ei synny helpolla vaan  ennen sen syntymistä henkilöä on muistutettu useilla muistutuskirjeillä ja yritetty saada maksua maksetuksi. Mikäli kuitenkin edetään pisteeseen että maksettavat menevät perintään, on suositeltavaa ottaa yhteyttä velkojaan ja yritettävä sopia maksusuunnitelmasta. Velkojat ovat usein tähän myönteisiä, sillä perintäprosessit ovat usein pitkiä, kalliita ja aikaa vieviä.

Luottotiedot tarkistus on helppoa Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä, tämä rekisteri sisältää tiedot kaikista suomalaisista ja heidän luottotiedoistaan. Mikäli luottotiedoissa on maksuhäiriöitä, ne näkyvät luottotietoja tarkastellessa. Toisen henkilön tai yrityksen on mahdollista tarkistaa luottotiedot jos kyseessä on esimerkiksi asunnon vuokraus tai lainan myöntö.

Leave A Response